Veganiška Fresca makaronų tešla, su šaltyje džiovintais špinatų milteliais

Užkandis Gaminimo trukmė: 30 min.

Ingredientai

2 porcijoms

150 g       manų kruopų miltų

20 g         liofilizuoti špinatų miltelių

70 ml       drungno vandens

40 g         kvietinių miltų

Vyniojamasis popierius

Gaminame

  • Šis receptas yra labai paprastas! Manų kruopų miltus ir špinatų miltelius suberkite ant švaraus paviršiaus, maišykite su šakute ar rankomis. 
  • Miltų ir miltelių mišinį suformuokite į kalną, dviem pirštais nustumkite manų kruopų ir špinatų kalno viršūnę žemyn ir atlikite sukamuosius judesius, kad galėtumėte kalne sukurti apskritimą.
  • Dabar paimkite vandenį ir po truputį pilkite į suformuotą apskritimą ir šakute arba rankomis maišykite miltus su vandeniu, kol gausite tešlą.
  • Jei tešla per lipni, įberkite manų kruopų miltų, jei per sausa įpilkite šiek tiek vandens. Apie jos būklę spręsite pradėję minkyti tešlą. Iš pradžių jis bus šiek tiek šiurkšti, bet pradėjus minkyti ji taps lygi ir švelni. Minkyti 10 minučių.
  • Kai tešla gerai susimaišys ir taps lygi, paimkite plastikinės plėvelės gabalėlį, uždenkite tešlą ir palikite 10–20 minučių.
  • Pasibaigus laikui, išvyniokite tešlą, paviršių pabarstykite trupučiu miltų padalinkite į 4 arba 2 lygias dalis. Tada tereikia supjaustyti makaronus norima forma.

 

Mano mėgstamiausios ir lengviausios makaronų formos

Tagliatelle

  • Paimkite ketvirtadalį ar pusę tešlos ir itin plonai iškočiokite. Paėmus, turite matyti pirštų šešėlį.
  • Labai svarbu negailint barstyti miltais visą tešlos paviršių, kol nešla visai nelips.
  • Tešlą dėkite horizontaliai, kad iš kairės į dešinę būtų ilgiausia tešlos dalis. Raskite tešlos vidurį ir paimkite du tešlos galus. Jei norite, galite juos nukirpti taip, kad jie būtų tiesūs, ir tempkite iki tešlos vidurio. Leiskite tešlai sugulti taip, kad susiformuotų naujas sluoksnis.
  • Kartokite aukščiau aprašytą veiksmą, kol gausite 5–8 cm pločio sluoksniuotą tešlą.
  • Tada horizontaliai paimkite peilį ir sluoksniuotą tešlą supjaustykite šiek tiek ploniau, nei norite, nes išvirę makaronai kiek padidės. Supjaustę tešlą labai lengvai išvyniosite ir turėsite fresca tagliatelle makaronus. Jei atrodo lipnus, ant viršaus pabarstykite miltų ir išmaišykite. Dabar galite juos džiovinti arba virti 2–3 minutes labai gerai pasūdytame vandenyje ir patiekti su mėgstamu padažu.

Strozzapreti

  • Tai turbūt lengviausia makaronų forma, kurią galite pagaminti. Išvirus jis taps purus ir bus smagu gaminti.
  • Paimkite tešlą ir supjaustykite į 6 dalis.
  • Tada paimkite kiekvieną dalį ir tiesiog tarp rankų susukite, kol susidarys ilgas makaronas.
  • Tada padėkite savo ilgą makaroną ant paviršiaus, paimkite peilį ir supjaustykite makaronus norimo ilgio. Kartokite, kol baigsis tešla ir virkite 3 minutes labai gerai pasūdytame vandenyje. Patiekite su mėgstamu padažu.

 

SUSIJĘ PRODUKTAI

https://www.supergarden.lt/lt/katalogas/dziovintu-saltyje-spinatu-milteliai?item=16404



PATEIKIMAS

 

Išvirus, paragaukite makaronus ir, jei jaučiate miltų skonį, nuplaukite po šaltu vandeniu. Supilkite makaronus į keptuvę su mėgstamu padažu ir pašildykite 1-2 minutes.

Kiti receptai

Naujienlaiškis

Sužinokite naujienas pirmieji